Csiga-Biga Mozgás- és képességfejlesztő Alapítvány
csigabigaalapitvany@gmail.com 06 20 222 5485
7100 Szekszárd Bátaszéki u. 40.
Adószám: 18864731-1-17
logo
Új helyszínen, megújult környezetben várjuk a gyerekeket

Új helyszínen, megújult környezetben várjuk a gyerekeket ebben a tanévben

 

A Csiga-Biga Alapítvány 15. tanévét kezdte meg idén szeptemberben Szekszárdon. A Bátaszéki út 40-es szám alá, nagyobb helyre költöztünk, így új helyszínen, megújult környezetben, kinti-benti foglalkoztatóval és játszótérrel várjuk a gyermekeket ebben a tanévben.

A Csiga-Biga Mozgás- és Képességfejlesztő foglalkozásokat szakképzett munkatársaink vezetik óvodás és kisiskolás gyermekek számára Szekszárdon. A foglalkozások során többféle terápiás módszer alkalmazásával teremtjük meg a gyermekek optimális fejlődéséhez szükséges feltételeket. A kutyával kísért programjaink külön örömet jelentenek a gyermekeknek, továbbá elősegítik a szociális és érzelmi fejlődésüket is. Emellett még számtalan olyan foglalkozást tartunk, ami játszva tanítja a gyermekeket és elősegíti fejlődésüket.

 

Ősszel induló foglalkozásaink

Iskola előkészítő foglalkozások

Mindenki félti gyermekét, amikor először fog iskolába menni. Viszont, ha felkészülten kerülnek az iskolapadba az újdonsült kisdiákok, akkor nem érheti őket nagy meglepetés. Nálunk lehetőség van részt venni olyan Iskola előkészítő foglalkozáson, amelynek az alapja a játékosság, hiszen abban szeretnénk segíteni, hogy az iskola egy várva várt esemény legyen, emiatt már ajánlatos nagycsoportos kor előtt foglalkozni a képességek erősítésével, korrekciójával. A foglalkozásokat fejlesztő pedagógus, tanár, gyógypedagógus, óvodapedagogusok vezetik.

Iskolaelőkészítő programunk célja az iskolai tanuláshoz szükséges részképesség fejlesztése. Komplex foglalkozásaink játékos formában, terápiás kutyák bevonásával, speciális fejlesztési eszközök alkalmazásával valósulnak meg. Bővebben itt olvashat az iskolaelőkészítő foglalkozásról.

 

Vitamintorna

A zenés, testtartás javító, talpizom erősítő, egyensúlyt fejlesztő játékos Vitamintorna programunk is ősszel indul. A foglalkozások jó lehetőséget nyújtanak az egészséges életmód iránti igény kialakításához. A mozgásos foglalkozásokat feladatlapok, mozgás- és képességfejlesztő játékok, mesék, kézműves tevékenységek, terápiás kutyákkal való játékok egészítik ki.

Immár 10 éve tartunk Vitamintorna foglalkozásokat, idén októbertől új központunkban még tágasabb helyen várjuk a gyermekeket a foglalkozásra!

 

Alapozó torna

Az alapozó torna 15. éve indul a Csiga-Biga Alapítványnál a sikeres óvodai iskolai évekért! Az alapozó terápia egy komplex idegrendszer fejlesztő terápia. Fejleszti a mozgáskoordinációt, az egyensúlyt, a rugalmasságot, a nagymozgásokat, a finommotorikát, figyelmet, monotónia tűrést, elősegíti a gyermeki idegrendszer érési folyamatait. Mindehhez társul a tér, idő, emlékezet, beszédészlelés, jobb-bal irányok ismerete, testismeret, ritmus fejlesztése. A foglalkozások terápiás kutyák közreműködésével valósulnak meg.

Kiknek ajánljuk?

 • Fejlődésben elmaradt óvodások
 • Iskolaéretlenség
 • Finommotorika gyengeség
 • Részképesség zavar
 • Mozgásügyetlenség
 • Magatartás zavar, figyelemzavar
 • Diszlexia, diszgráfia (olvasás- és írásgyengeség) esetén.

Bővebben: https://www.csigabigaalapitvany.hu/alapozo-terapia/

 

Logopédiai foglalkozások

Aggódik gyermeke miatt, mert egy kicsit sejpít és az R betűt nehezen ejti ki? Vagy egyáltalán nem akar megszólalni? Létezik megoldás. Logopédiai foglalkozásunkon megkésett beszédfejlődésű gyermekek részére beszédindító terápiát alkalmazunk, ugyanakkor foglalkozunk még beszédfejlesztéssel és artikulációs zavarok szűrésével is.

 

Iskolai tanulást segítő foglalkozások

Gyermekének nehézségei akadtak a tanulásban? Ne aggódjon, mi tudunk segíteni. Iskolai tanulást segítő foglalkozásainkon tudjuk fejleszteni a hiányzó készségeket, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a tanulás gördülékenyen menjen. Így együtt közös munkával eltudjuk érni, hogy az iskola ne félelmek és szorongások kialakulásának forrása legyen.

 

Az alábbi vizsgálatokkal, tanácsadással, fejlesztő foglalkozásokkal is segítjük gyermeke fejlődését:

Vizsgálatok, tanácsadás

Aggódik, hogy gyermeke iskolaérett-e? Gyermeke az iskolában nehézségekkel küzd? Fontos tudni, hogy egy korai képességvizsgálat segítségével kiszűrhetők és szakszerű fejlesztéssel megelőzhetők esetleges később komoly problémákat jelentő részképességzavarok, lemaradások, melyek az iskolai/óvodai beilleszkedést és tanulmányokat nagyban megnehezíthetik gyermeke számára. Ezeket szakembereink a felmérés alatt jelentkező apró jelekből ki tudják szűrni. Ezért javasoljuk felmérésünket akkor is, ha úgy látja gyermekének szembetűnő lemaradási nincsenek.  Állapotfelmérésünk által – mintegy általános szűrővizsgálattal – megnyugtató választ kaphat gyermeke megfelelő fejlődésével kapcsolatban.

 

Pszichológiai tanácsadás, terápia

Amennyiben beilleszkedési, magatartási, tanulási problémák érzelem-, indulat-, és hangulatszabályozási nehézségek, szorongásos problémák, szomatikus (evéssel, alvással, szobatisztasággal kapcsolatos) problémák, megváltozott élethelyzet, családi konfliktusok, válás, krízishelyzet nehezíti meg a gyermek mindennapjait, úgy bátran forduljanak gyermek-, és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológusunkhoz vagy klinikai gyermek szakpszichológusunkhoz, akik megfelelő segítséget tudnak adni az ilyen élethelyzetekben.

 

Kutyás terápia, fejlesztő- és játszóházi foglalkozások

Minden kisgyermek szereti az állatokat és ezt a kutyák is megérzik, ha szeretve vannak. Emiatt is gondoljuk azt, hogy a terápia sikerességét nagyban elősegítheti egy állat jelenléte. A kutyás terápiát akadályozottság specifikus módon, mint pedagógiai, gyógypedagógiai módszer biztosítjuk az arra rászoruló ép, akadályozott gyermekek és felnőttek számára egyaránt. A foglalkozásokon résztvevő kutyák a Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség Egyesület által kiadott igazolvánnyal és érvényes állategészségügyi igazolással rendelkeznek.

 

Új helyszín, új programok, új lehetőségek

 

Az új helyszínen, a Bátaszéki út 40-es szám alatt új programokkal is várjuk önöket és gyermeküket.

 • Állandó kiállítást rendeztük be, ahol népi játékok gyűjteményét lehet megtekinteni.
 • Fafaragó mesteremberek irányításával bemutató és kézműves foglalkozásokat tartunk, ahol a gyermekek kipróbálhatják a fafaragást.
 • Nyitott kézműves műhelyünkben tematikus programok keretében évszakoknak, ünnepeknek vagy egy-egy mesevilágnak megfelelő témájú kézműves, kutyás foglalkozásokat tartunk. Az októberi szünetben tartjuk például az Őszi Játszóházat.
 • Népi játszóudvarunkon kültéri régi népi játékokkal ismerkedhetnek a gyerekek.
 • Új játszóterünkön izgalmas és emellett biztonságos, az EU szabványoknak megfelelően készült játékokkal várjuk a gyerekeket.

 

 

 

Gyerekzsúrok

Az új helyszínen sok hely áll rendelkezésünkre kint és bent is, így remek helyszíne lehet Gyerekzsúroknak, valamint születésnapi, névnapi élmény játszóházi programoknak is. Számos lehetőséget kínálunk, biztosítjuk a gyerekeknek a tartalmas, játékos szórakozását, amelyekből a kiválasztott programokat beépítjük a zsúr során. A programokat a résztvevő gyermekek életkorának, érdeklődésének a meghívottak létszámának megfelelően állítunk össze, pedagógusok közreműködésével. Szeretettel várjuk a születésnapját és névnapját ünneplő gyerekeket!

 

 

Érdeklődés, jelentkezés

 

Töttősiné Törő Anita

Tel.: 06 20 222 5485

csigabigaalapitvany@gmail.com

 

Amennyiben további kérdése merült fel, vagy tanácsot szeretne kérni, bátran keressen minket telefonon, e-mail-en vagy akár személyesen is, mi megpróbálunk mindenben segíteni. Hiszen mi azért dolgozunk, hogy a hozzánk forduló gyermekek és családjaik élete problémamentesebb, teljesebb és ezáltal boldogabb legyen.