Csiga-Biga Mozgás- és képességfejlesztő Alapítvány
csigabigaalapitvany@gmail.com 06 20 222 5485
7100 Szekszárd Bátaszéki u. 40.
Adószám: 18864731-1-17
logo

Szolgáltatások

Vitamintorna

Vitamintorna a testmozgás, egészségmegőrzés, egészségügyi felvilágosítás és a testkultúra azon területe, amely a gyerekek testi, lelki fejlődését elősegíti, és megtanítja őket az egészséges, gerincbarát életvitel folytatására és ezen értékek megőrzésére. A T-vitamin jelentése torna vitamin, amely egy olyan speciális mozgáskultúrát foglal magába, amely a gyermekkori tartási rendellenességek prevenciójára utal.

Ez a típusú mozgásforma vitaminként szolgál a fejlődő gyermeki mozgatórendszer számára.

Az egészségnevelés áthatja az oktatás és az ismeretnyújtás tevékenységét. Mialatt a speciális testgyakorlatokat a gyerekek elsajátítják, testismeretük gyarapszik, az önképük formálódik, elfogadják saját mozgáshatáraikat. Személyiségük pozitív irányba fejlődik és a későbbiek folyamán, az életvezetésük befolyásolja egészségi állapotukat.

Gondolkodásuk a lényeg megértésére irányul, az egészséges életmód kialakítása, az egészség megőrzése előtérbe kerül, testi képességeik pozitív irányba fejlődnek, az új mozgásanyagot más körülmények között is végre tudják hajtani.

A vitamintorna foglalkozásokon a gyerekek személyiségének alakítása, fejlesztése az egészséges étmód, a testkultúra ismerete érdekében folyik a nevelés, az oktatás.

A programhoz kapcsolódó munkafüzetek, emblémás póló, matricák, fejlesztő kártyajátékok, mesék, amelyek a gyerekek számára készültek, segítenek elsajátítani az egészségmegőrző elméleti és gyakorlati mozgásanyagot.

Érdeklődni, jelentkezni:

Töttősiné Törő Anita
szakvizsgázott óvodapedagógus, gyógytestnevelő, gyógypedagógus /TAP szakos tanár/, alapozó terapeuta, vitamintorna oktató, terápiás kutya felvezető

T: 06 20 222 5485